Nuits Saint Georges | Domaine de l’Arlot

Domaine de  l’Arlot is bijna 250 jaar oud en is eigenaar van een ommuurd Clos van 5,5, hectare. Daarnaast heeft l’Arlot climat Clos des Forêts Saint Georges – het ligt heel dicht bij Saint Georges – sinds 1891. Deze telt 7,1 hectare, omdat l’Arlot enige eigenaar is staat er op het etiket Monopole. Op ongeveer 2 kilometer ten zuiden van Nuits Saint Georges ligt l’Arlot. Aan het einde van de 18e Eeuw was het Jean-Charles Vienot die een muur bouwde om het domein en zo Clos de l’Arlot creëerde. Domaine de l’Arlot kwam in 1987 in handen van de verzekeringsmaatschappij AXA. Sinds 2014 is Géraldine Godot de wijnmaakster op het domein. Geboren in de Bourgogne is zij een groot gedeelte van haar carrière in de regio werkzaam geweest. Een grondige bodemanalyses heeft nogmaals bevestigd dat elk perceel een andere samenstelling heeft. Deze complexiteit proeft u terug in de wijnen, die geheel biodynamisch worden gemaakt. De wijn opent zich als het ware laag voor laag. De signatuur van Domaine de l’Arlot is wijn met een ongekende finesse, elegantie, precisie en puurheid die je maar zelden treft. In geen enkele wijn domineert één specifiek aspect.

De druiven voor Clos des Forets komen van 3 verschillende terroir. Deze worden apart gevinifieerd. Een wijn met veel fruit, structuur en diepte. Zwarte kers, framboos en wilde aardbei, een mooie mineraliteit en florale tonen. Soepel en harmonieus. 45% rust in vaten van nieuw eikenhout.

Winebusiness.nl proefde 2018 en 2019 naast elkaar. Dat zijn eigenlijk nog twee baby’s. 2018 had duidelijk wat meer diepgang, terwijl het fruit van de 2019 het glas uit knalde. Dit zijn wijnen om erg lang van te genieten. Een kistje in de kelder en ieder jaar weer opnieuw proeven en genieten

ChvZ

De Bruijn Wijnkopers


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl