Pays d’Oc IGP | Stimuleert wijntoerisme

Verlang je ook zo naar een goed glas wijn in de Franse zon? Pays d’Oc IGP kijkt hoopvol uit naar deze zomer en gaat ervan uit weer vele Nederlandse toeristen veilig te mogen ontvangen in de Languedoc-Roussillon. Voor iedereen die nog niet goed weet waar de reis naartoe zal gaan, heeft Pays d’Oc IGP een overzicht gemaakt van te bezoeken wijnhuizen. De wijnhuizen bieden naast heerlijke wijnen en mooie verhalen ook prachtige uitzichten. Je zal er dan ook niet vertrekken zonder prachtige foto’s te maken. Wil je deze foto’s graag met iemand in Nederland delen? Doe dat dan op een unieke manier en stuur via ProefPaysdoc een ansicht kaartje met jouw eigen foto.

De wijnhuizen van Pays d’Oc IGP bevinden zich in de Languedoc-Roussillon, de regio in het zuiden van Frankrijk die veel Nederlanders graag bezoeken. Door het droge klimaat en de grote hoeveelheid zon beschikt de Languedoc-Roussillon over de ideale natuurlijke omstandigheden die nodig zijn voor het maken van mooie wijnen. Maar dit zonovergoten klimaat is natuurlijk niet alleen gunstig voor de wijnen. Ook de toeristen die de streek bezoeken, kunnen veelal van een strakblauwe hemel aan de kust of juist van een zakkende zon tussen de gebergtes genieten. Daarbij bevinden zich in de Languedoc-Roussillon attracties als Pont du Gard en Cap d’Agde, en kun je steden bezoeken als Montpellier en Carcassonne.

Uiteraard draait het om de prachtige wijnhuizen van Pays d’Oc IGP die deze zomer hun deuren openstellen voor de Nederlandse wijnliefhebbers. Hier vind je een klikbare kaart van de Languedoc-Roussillon met een aantal participerende wijnhuizen. Pays d’Oc IGP maakt jouw bezoekje deze zomer extra leuk door je de mogelijkheid te geven een gratis ansicht kaartje met jouw eigen wijnfoto te sturen naar je oma, broer of vriendin. Een kaartje versturen kan via deze link. Ben jij ook helemaal klaar voor de zomer in het zonnige Zuid-Frankrijk?

Over Pays d’Oc IGP
Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel en  vertegenwoordigt zo’n 1500 bedrijven en 13.000 wijnproducenten. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek en is volume marktleider in export van Franse wijnen. Het DNA van Pays d’Oc IGP ligt in de cépage met hoge kwaliteit en diversiteit, die het mogelijk maken om een Pays d’Oc IGP wijn te koppelen aan elke stijl van eten. Pays d’Oc IGP is de Franse marktleider op het gebied van monocépagewijnen, d.w.z. wijnen met één enkele druivensoort. Tot slot is in Nederland 20% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden. Voor meer informatie zie www.paysdoc-wines.com of www.proefpaysdoc.nl.


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl