Pivot® | Nieuw van Coravin: sneller, eenvoudiger en goedkoper

Tijdens een geanimeerde zoomsessie op 4 november – een dag die we i.v.m. de Amerikaanse verkiezingen mede daardoor niet snel zullen vergeten – introduceerde Greg Lambrecht van Coravin de Pivot®. Opnieuw een innovatief en betaalbaar systeem om je fles wijn te bewaren na opening. Dit nieuwe systeem schenkt rechtstreeks uit de fles en is vanaf nu verkrijgbaar voor een introductieprijs van € 99,00.

De Pivot® is bruikbaar voor alle soorten stille wijn, met nadruk dus niet mousserend. Een stopper vervangt de kurk of schroefdop en vervolgens wordt de Pivot® op de stopper geplaatst. Je kantelt de fles en drukt de knopt in, de Pivot® schenkt de wijn en vervangt die in de fles met argon gas. Argon gas wordt ook door wijnmakers gebruikt om tijdens de vinificatie het product tegen zuurstof te beschermen. Lambrecht lichtte nog toe dat je aan de kleur van de capsule aan de bovenkant kunt zien wat de status is. Zwart is gebruikt, zilver is nieuw.

De stopper blijft op de fles totdat deze leeg is, dit kan tot vier weken na opening. Het apparaat gebruikt dezelfde Coravin-capsules als de andere modellen. Het biedt het meest efficiënte gasverbruik tot nu toe, met 20 kleine glazen uit één capsule. Lambrecht benadrukte dat de fles horizontaal bewaard moet blijven, de stopper moet vochtig blijven, net zoals een kurk. In de verpakking zit standaard één stopper, zes exemplaren kunnen per keer nabesteld worden voor € 30,–

Coravin

Coravin heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop de wereld wijn drinkt met het baanbrekende wijnconserveringssysteem. De medicus Lambrecht heeft het siysteem uitgedacht omdat hij zelf gewoon langer wilde genieten van een fles wijn. Inmiddels is Coravin een groot succes, ook in Nederland.

Het nieuwe Pivot®-systeem bevat een gepatenteerde technologie om wijn tegen oxidatie te beschermen. Met een online lanceringsprijs van €99 tot eind december, is het een prima kerstcadeau voor wijnliefhebbers. Vanaf januari 2021 is de Pivot® RRP €119. Verkrijgbaar via Coravin

Greg Lambrecht, uitvinder en oprichter van Coravin: “Met de Pivot® bieden we de snelste schenksnelheid tot nu toe. Zo kan de wijnliefhebber altijd de wijn te drinken die ze willen, terwijl wij ervoor zorgen dat het laatste glas net zo geweldig smaakt als de eerste.”

Het was een hartstikke leuke zoomzessie en met de Pivot® komt het wel goed, laten we dat ook hopen voor de rest van de USA.

Over Coravin, Inc.         

Coravin, Inc. is een bedrijf gevestigd in Bedford, Massachusetts en wereldwijd toonaangevend in wijntechnologie. Coravin ontwerpt en verkoopt de Coravin Wine Preservation Systems voor wijnliefhebbers, restaurants, wijnwinkels en wijnhuizen. Wijnliefhebbers kunnen nu genieten van wijn zonder zich verplicht te voelen de hele fles te nuttigen. Hierdoor kunnen ze wijnen uit alle jaren en regio’s en van alle rassen, één glas per keer, verkennen. Met Coravin blijft wijn, tijdens en na gebruik van het Wine Preservation System, in de fles en blijft het op natuurlijke wijze evolueren. De wijn wordt nooit blootgesteld aan zuurstof en zo kan men er op een later moment nogmaals van genieten.

Organisatie: Pitch PR

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl