Rigal | Malbec en meer

Rigal werd opgericht in 1755 in Cahors. Het heeft een unieke expertise opgebouwd met dit druivenras die het in al zijn nuances verkent in de beste terroirs van Cahors, via zijn kenmerkende Rigal-merk en de partnerwineries.

Van meer dan 250 hectare wijngaarden in Cahors, produceert en verkoopt Rigal expressieve Cahors-wijnen uit zowel de vallei als het plateau. Een uniek aanbod met elegante wijnen van Château de Chambert.

Rigal brengt ook een heel portfolio uit het zuidwesten van Frankrijk via de typische variëteiten die het toont in een reeks instap wijnen gepresenteerd in moderne, aantrekkelijke verpakkingen. Het middensegment, met karaktervolle wijnen, nodigt wijndrinkers uit om de verscheidenheid aan authentieke Zuidwest-appellations te ontdekken. Last but not least, met zijn Terroirs-wijnen en zijn vin noirs is Rigal een ware ambassadeur van de malbec.

Rigal werkt samen met  wineries uit de verschillende appellations uit het zuidwesten van Frankrijk (Cahors, Madiran, Gaillac, Fronton, Côtes de Gascogne etc.). Sids 2003 is Advinni onderdeel van de ADvini groep en sinds 2015 is het prachtige Cahors wijnhuis Chateau Chambert partner. Het merk Rigal biedt meerdere malbecs en een uitgebreid portfolio met mansengs, sauvignon blanc etc.

Onder de brandnaam Pygat brengt Riigal verschillende licht alcoholische Gascogne wijnen van o.a. colombard en sauvignon uit, van deze twee druivenrassen zijn nu ook 250 milliliter blikjes op de markt.

In Nederland vind je vooral de malbecs op diverse adressen en mondjesmaat andere wijnen. Een ding is duidelijk, voor malbecs uit Cahors en Gascogne-wijnen moet je bij Rigal zijn.

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl