World of Wine Porto | Opent museum voor rosé

Onder het motto Het leven is als een eindeloze zomer is deze zomer het zevende museum in Porto’s nieuwe culturele wijk World of Wine (WOW) geopend. Het Pink Palace is sinds 24 juli open voor bezoekers en is op een onconventionele manier gewijd aan het thema roséwijn. In het museum komen bezoekers meer te weten over de geschiedenis en de wetenschap achter de productie van roséwijn, maar ook over de cultuur en de levensstijl die wijn symboliseert.

Het Pink Palace is het meest excentrieke van alle WOW-musea en nodigt bezoekers uit tot interactie met verschillende fotogenieke decors. In elf zalen komen belangstellenden meer te weten over de regio’s en klimaatzones waar de druiven voor roséwijnen over de hele wereld worden verbouwd, maar ook over de afzonderlijke teelt- en productietechnieken. Zo wordt de grote verscheidenheid aan wijnen onder het “roze dak” in de spotlights gezet. De reis door het Pink Palace voert niet alleen door Portugal, maar ook door de Provence en eindigt onverwachts in een saloon. Gevoel voor humor, ontdekkingsgeest en een volledig opgeladen mobiele telefoon zijn de beste manieren om van het avontuur te genieten.

Bovendien worden tijdens het bezoek vijf drankjes geserveerd: Quinta do Vale do Bragão Rosé, AIX Gran Vin de Provence Rosé, Mateus Rosé, Vértice Rosé Bruto en Croft Pink Rosé Port. Deze laatste werd in 2008 speciaal gecreëerd door CEO Adrian Bridge en is daarmee de eerste nieuwe portwijn in meer dan een generatie.

“Het is een nieuw, verrassend concept en anders dan wat bezoekers kennen of zouden verwachten van World of Wine. Het is gericht op de nieuwe generaties, op de vakantie waar we allemaal van dromen en op de wens dat het geluksgevoel dat we op vakantie voelen nooit ophoudt – dat is de emotie waar we het in deze ervaring over hebben en dat wordt weerspiegeld in een glas roséwijn, gedronken in goed gezelschap,” legt Bridge uit.

Het nieuwe museum wordt verder aangevuld met andere openingen, waaronder het Restaurant Pip,  Café Maze en een uitgebreide winkel met verschillende Portugese kleding- en juwelenmerken.

Onlangs opende World of Wine ook zijn eigen Corona testcentrum, waar bezoekers binnen vier uur hun PCR-testresultaat (€ 150) of binnen twee uur hun antigeentestresultaat (€ 25) kunnen krijgen.

Ga voor meer informatie over World of Wine (WOW) naar World of Wine en naar Instagram WOW (@wow.porto) en Facebook WOW (@wowporto).


Rubriek(en):
Geen categorie

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl