Russian River Valley | DuMOL

Bourgondische chique in Amerikaans cool climate, zo laten de wijnen van DuMol zich het beste omschrijven. Over Russian River Valley in Californië hebben we het vandaag. In Nederland heeft Russian River een zekere vermaardheid gekregen door Marimar Estate van Marimar Torres. Maar ook DuMOL zit er en DuMOL maakt fantastische wijnen. Hoofdregio Sonoma is het minder bekende zusje van Napa en biedt zowat elk denkbaar microklimaat en geografie. Van de koele en mistige kustgebieden in het uiterste westen tot de uitgestrekte Alexander Valley en de vele kleine dalen en heuvels ertussen. Sonoma is sinds het midden van de 19e eeuw gewoon een belangrijk wijndruivengebied. Belangrijke sub-AVA’s – American Viticultural Area’s – zijn Chalk Hill, Dry Creek Valley – voornamelijk zinfandel – , Knights Valley – vooral cabernet, Russian River Valley en Sonoma Coast, deze laatste twee zijn befaamd om de pinot noir en chardonnay.

Het DuMOL Estate ligt in het uiterste zuidwesten van Russian River Valley. DuMOL werkt biodynamisch. De wijngaarden liggen op een oostelijke helling en genieten daarom van de ochtendzon, en minder van de middaghitte. Vanaf 1996 maakt DuMOl prachtige wijnen van hoofdzakelijk pinot noir en chardonnay, viognier, syrah en cabernet sauvignon hebben ook een plekje in het portfolio. De meeste druiven komen van de eigen zorgvuldig onderhouden wijngaarden uit de subregio Green Valley. DuMOL heeft daarnaast langlopende contracten met in Russian River Valley, Sonoma Coast en Carneros.

In 2016 is de nieuwe state-of-the-art-winery in gebruik met een capaciteit van 20.000 kisten – in de USA rekenen ze in kisten van 12 flessen), jaarlijks produceert DuMOl 15.000 kisten. Iedere wijngaardkavel wordt afzonderlijk verbouwd en gevinifieerd. Door die specifieke behandeling zijn de wijnen van DuMOL zijn zuiver, levendig, puur en intens. Ondergetekende proefde de Wester Reach chardonnay en pinot noir.

DuMOL noemt hun Russian River Valley wijnen Wester Reach. Alleen het allerbeste uit de wijngaarden van DuMOl in Russian River komt in Wester Reach terecht. Er wordt dus een zeer strenge selectie toegepast. Wester Reach Chardonnay combineert kracht met prachtige precisie en focus. Het is een delicate wijn en een delicatesse met fijne zuren en in de afdronk vuursteen en steenachtige mineralen. DuMOL’s instap-wijn kost rond de vijftig Euro en is iedere cent waard.

De DuMOL Wester Reach Pinot Noir heeft een stevige en tegelijkertijd zachte structuur, is zwoel met kruidnagel en een vleugje zoethout. Complex, met body, rijk in sap en rood fruit. De wijn is rijk en uitgebalanceerd met zwarte kersen en cederhout. Een pracht pinot noir, en iedere cent waard (prijs ligt net onder de vijfenzeventig Euro).

Best of Wines heeft een allocatie van DuMOL, rennen zou ik zeggen! Best of Wines DuMOL

 

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl