stgerlach

Eerst oogst Clos St. Gerlach

 

st gerlachHet weer was stralend tijdens de eerste druivenoogst van de wijngaard van Château St. Gerlach begin oktober. De pinot noir stokken werden in 2008 aangeplant en onderhouden in samenwerking met het wijnbedrijf Viticonsult. De druiven zijn geplukt door de restaurantbrigade, Chef de Cuisine Otto Nijenhuis, enkele gasten, Edmond Pinczowski, Camille & Judith Oostwegel en de familie Wiertz-Somers, wijnbouwers van wijngoed Fromberg uit Ubachsberg. Deze ervaren wijnmakers zullen de vinificatie van de St. Gerlach pinot noir druiven onder hun hoede nemen. Er zal een mousserende rosé gemaakt worden volgens de traditionele methode.  

 

Begin december 2011 wordt de mousserende rosé wijn gepresenteerd, naar verwachting circa 100 flessen. Dochter Françoise Oostwegel, studente Kunstacademie Maastricht zal het eerste etiket ontwerpen. Het landgoed van Château St. Gerlach heeft naast de wijngaard Clos St. Gerlach ook een  fruitgaard en kruidentuin. De eigen geteelde producten worden door chef kok Otto Nijenhuis gebruikt in de keuken van Restaurant Château St. Gerlach.

 

Bron: chateauhotels.nl


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl