Yu Woah

Yu Woah: Chinese topkok in Amstelveen

 

anculi 020klein‘Weet je dat het afhaaleten hier net zo goed is als het gewone eten?’ Aan het woord is één van de gasten op de ‘100 jaar Chinezen in Nederland’ avond van Restaurant Yu Woah aan het Kostverlorenhof afgelopen vrijdag 4 november. Wereldkampioen-chefkok Hu Shao Ting is sinds twee kok en eigenaar van Yu Woah en daarmee heeft een opmerkelijk talent zijn intrede in Amstelveen gedaan. Het bedrijf heeft zelfs een heuse marketing manager ingehuurd om het restaurant en zijn bijzondere keuken op te stuwen in de vaart de volkeren.

 En deze wens heeft zijn reden. Hu Shoa Ting heeft diverse internationale kookwedstrijden gewonnen. Aan zijn wand hangt zelfs de  Super Gold Medal die Hu won tijdens het 20e wereldkampioenschap voor Chinese kookkunst in China. Volgens The World Association of Chinese Cuisine (WACC) is Hu dus een wereldkampioen-top-kok. Let op: in totaal deden 1600 koks aan deze wedstrijd mee en Hu was de beste. De diverse felgekleurde medailles en oorkonden zijn uiteraard aan de wanden van het restaurant te bewonderen. ‘En de medailles zijn aan het eten ook te proeven’, vertelt Eric Hellingman, de marketing manager van het restaurant. Dat gaan we deze avond ervaren. Ter gelegenheid van het feit dat sinds 2011 Chinezen in Nederland leven, organiseerde Yu Woah deze speciale avond met een vijf gangen menu en een korte lezing over de geschiedenis van de Chinezen. In het kort komt het hier op neer. Honderd jaar geleden werkten de eerste Chinezen voor scheepvaartmaatschappijen. Na de crisis in 1929 gingen ze zelfgemaakte pindakoeken verkopen die ze aanprezen met ‘pinda, pinda, lekka, lekka’, waarmee het scheldwoord ‘pinda’ gelijk verklaard is. In 2011 wonen nu 51.000 Chinezen in Nederland, de helft daarvan werkt in de horeca. En dat Chinezen nu een gewaardeerde plek in Nederland hebben moge duidelijk zijn. Chefkok Hu heeft deze avond als voorgerecht een drieluik met zalm met wasabi mayonaise, oester en gefrituurd buikspek gevolgd door coquilles met buikspek, gefrituurde garnalen met gefrituurd zeewier en dunne bami met pompoensaus. Het was allemaal niet te versmaden, maar het buikspek was verrukkelijk. De gestoomde kabeljauw met oestersaus was een meesterwerk op smaakgebied en een excellente combinatie. Dit gold ook voor de ossehaas met Chinese sinasappelsaus, dit was super mals vlees. Het dessert was gebakken ijs met mangosaus. Yu Woah heeft daarnaast een excellente wijnkaart met topwijnen uit Frankrijk. Deze avond werd er Duitse riesling en spätburgunder bij gedronken, een hele goede keuze. Hu Shao Ting is een topkok en hij zit gewoon op het Kostverlorenhof in Amstelveen.

 

Yu Woah
Kostverlorenhof 56
1183 HG Amstelveen
020 – 6433154

 

Specialiteiten Restaurant ‘Yu Woah’ is het hele jaar geopend voor lunch en diner. Eén uitzondering: het restaurant is op dinsdag gesloten voor de lunch.

 

Charlotte van Zummeren 


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl