Vina San Pedro

Groen en duurzaam: Viña San Pedro

Via San PedroNiet alleen de bekende Castillo de Molina wijnen, de wijnen van het 1865 label, maar ook de iconische Cabo de Hornos, Tierras Moradas en Kankana del Elqui zijn sinds kort verkrijgbaar voor horeca- en wijnspeciaalzaken. Oud Reuchlin & Boelen biedt vanaf nu meerdere topwijnen van het 150-jarige Chileense wijnhuis Viña San Pedro aan. Door de nauwere samenwerking kunnen wij onze klanten nu nog meer premium wijnen uit Chili aanbieden.

Viña San Pedro focust zich op een duurzame productie en ethische bedrijfsvoering. De nu verkrijgbare topwijnen scoren opvallend hoog bij toonaangevende rating- en review sites. Vooral de Cabo de Hornos is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een ware Grand Cru Classé uit Chili’, aldus Corinne Hofland, Purchase & Portfolio Manager bij Oud Reuchlin & Boelen.

1865

De 1865 lijn staat voor het magische jaar waarin Viña San Pedro is opgericht. De visie van de wijnmakers is gebaseerd op het creëren van de beste wijnen van de beste terroirs. De druiven voor alle wijnen van dit label worden met de hand geplukt en alle flessen verdienen het predicaat Single Vineyard.

Duurzaamheid all the way

De wijngaarden van Viña San Pedro hebben de hoogste certificering gekregen van de Nationaal Sustainability Code Chili. De missie van Viña San Pedro is dan ook om een voorbeeld te zijn op het gebied van duurzaamheid in de wijnindustrie. Hierbij gaan zij altijd uit van vier pijlers: milieu, water, mens en kwaliteit. Enkele voorbeelden zijn: lichtgewicht flessen, GRI Sustainability Reports, energie-reductie, herbebossing, recycling en biologische wijnbouw. In 2014 werd Viña San Pedro gekozen tot winnaar van de verkiezing ‘Ethical Company of the Year’. Daarmee zijn zij het eerste Chileense bedrijf dat ooit met deze titel werd bekroond. Daarnaast zijn ze ook als tweede geëindigd tijdens de verkiezing van ‘Green Company of the Year’.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl