From the bottom of the Ocean | Wapisa

Winebusiness.nl proefde een zeer zachte, zuivere en mineralige malbec. Deze bleek te komen van Finca Los Acantilados. Het terroir van deze Finca in Patagonië zorgt voor een goede balans en snachts is er een koele zeebries. Door Tim Atkin wordt deze regio ook wel het nieuwe Argentinië genoemd. Wapisa – want zo heten deze wijnen van o.a. malbec en pinot noir – is maar 40 kilometer verwijderd van de Atlantische Oceaan en is de enige op dit unieke stuk land aan de kust. Niet alleen is Wapisa de enige wijngaard aan de kust van Patagonia, het is ook de enige wijngaard in Argentinië die de wijnen rijpt op de bodem van de zee.

Wapisa is het Patagoniaanse woord voor walvis. Walvissen komen niet alleen regelmatig langs de kust van de wijngaarden, een lokale legende vertelt over een Wapisa die op het land leefde. De wijnen zijn net als de Wapisa een representatie van het terroir maar ook van de nabije oceaan.

De malbec heeft veel sappig rood fruit, een zekere kruidigheid en vanille. Zachte tannines en een  heerlijke bite. In dezelfde reeks is ere ook nog een pinot noir die verleidelijk zacht en zwoel is.

Damaro wines is de importeur en er zijn meerdere aanbieders waaronder Cestlevin

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl