Wijndomein Valke Vleug | Brut 2019

Wijndomein Valke Vleug is de wijn(t)huis van Vinetiq. Het domein ontvangt gasten in een aardse architectuur die aan de klassieke Vlaamse hoeve een nieuwe dimensie geeft. Internationaal gerenommeerd architect Vincent Van Duysen zorgde voor een unieke moderne interpretatie. De rust en soberheid van het domein vormen een baken te midden van het sereen groen van open velden en 4,3 hectares wijnstokken. Het terroir bestaat uit leem en klei.

Dit is de eerste mousserende wijn van Valke Vleug. Wijnmaker Pieter Raeymaekers koos voor een gebalanceerde basiswijn met ingetogen aroma’s. Op die manier kon de tweede fermentatie op fles en de lange tijd op de lies zijn werk doen. De vinificatie gebeurt net zoals in de Champagne volgens de traditionele methode. Manuele oogst en hele trossen persing (van chardonnay) met aparte vinificatie van cuvée en taille. De wijn spendeerde na botteling 40 maanden sur lattes voor de tweede fermentatie op fles. Om het fijne karakter van de Brut 2019 te onderstrepen werd gekozen voor een dosering van slechts 3g/l. Dit resulteert in een gastronomische en vineuze bubbel die in de neus brioche en amandel combineert met rijpe appel. De mousse is erg zacht. De Champagne heeft een elegante finale met frisheid.

Uitverkocht, maar wel nog te vinden in de Valke Vleug Box of Bliss Box.

“De Brut 2019 is meteen een voltreffer die de hoogste standaard benadert die we kennen in dit land. Een verfrissende en energieke mousseux met hints van acaciabloesem, appeltjes, noten, brioche en een verrassende minerale saliniteit in de afdronk.” Dirk Rodriguez – Vino.be

 


Rubriek(en):
Champagne
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl