Wijnhotel Dormio | Valkenburg

Het gonst al een tijdje in de rondte, dus het werd tijd eens zelf een kijkje te nemen: wijnhotel Dormio in Valkenburg. Het ligt niet naast de deur, maar het ligt in een prachtige regio. Het hotel ligt tegenover het station van Valkenburg wat aan het einde van het ene jaar en het begin van het volgende jaar mooi versierd en verlicht is.

Het bekende familiehotel hotel Tummers aan de Stationsstraat is volledig vernieuwd en getransformeerd tot een themahotel. Dormio al is genomineerd voor een prestigieuze vakprijs voor beste nieuwe hotel onder de 50 kamers. Als je binnenkomt ligt gelijk rechts de wijnwinkel waarvan alle wijnen te koop zijn tijdens de openingstijden van het hotel. Dat op zich is al een aanwinst voor Valkenburg.

Verder, alles bij Dormio Wijnhotel Valkenburg ademt wijn en dat komt in alle facetten terug. De 44 hotelkamers en appartementen zijn ingericht door evenzovele internationale wijnproducenten, waarvan 12 uit Zuid-Limburg/Mergelland. Andere wijnbedrijven zijn vertegenwoordigd via Wijnhuis Robbers & Van den Hoogen uit Arnhem en het Duitse familiebedrijf WeinBaum. Dormio trok wijnmaakster en vinologe Miranda Wennekes aan om wijnliefhebbers, bezoekers van de winkel, gasten van het wijnhotel, van de wijnbar en van Restaurant Bruis te adviseren over de 170 kwaliteitswijnen die hier te vinden zijn.

Wenneke heeft wijnmaakervaring opgedaan van Engeland tot aan Australië en is nu neergestreken in Valkenburg. Ze is speciaal verantwoordelijk voor de wijnen, maar springt ook bij op andere plekken als dat nodig is. Zo helpt ze in de bediening op de avond dat ondergetekende er is en laat ze allerlei mooie wijnen proeven waaronder een weergaloze pinot noir Sang de Stokhem van Chateau Gilbert uit Limburg. Restaurant Bruis is er met name ook voor de Valkenburgers, naast alle andere gasten en toeristen in Valkenburg. Het restaurant is informeel en laagdrempelig met een gevarieerde internationale keuken met bijvoorbeeld zalm, buikspek, pastrami, en liguini met ossenstaart. Het handige hier is dat als je een moois hebt geproefd bij het eten je het gelijk kunt aanschaffen en mee naar huis nemen.

Dormio heeft meerdere hotels en resorts, maar dit is het eerste wijnhotel. De kamers zijn modern met een industriële touch en een wijnthema rondom de producent die de kamer heeft helpen inrichten. Een fles van de producent om te proeven op de kamer zou het geheel af maken, if I may say so.

Wat prijsniveau betreft is er voor elk wat wils, van zeer betaalbare toegankelijke wijnen, tot exclusieve soorten in een beperkte oplage. Gewoon hartstikke leuk.

Charlotte van Zummeren

Wijnhotel Valkenburg.

 

 


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl