World of Wine Porto | Lanceert nieuwe wijnworkshops

Naast zes musea en negen restaurants, bars en cafés heeft Porto’s nieuwe culturele district, World of Wine (WOW), ook zijn eigen wijnschool. Vanaf juli wordt gestart met een reeks wijnworkshops en -cursussen van twee uur in het Portugees en het Engels. In drie klaslokalen, twee met een proeflokaal en één met een keuken, leren de deelnemers niet alleen wijn te onderscheiden, te selecteren en te analyseren, maar krijgen ook inzicht in de Portugese wijnstreken en het thema wijn-spijscombinaties. De groepen zijn klein waardoor er volop ruimte is voor individuele aandacht en een intensieve kennisoverdracht.

Voor wie weinig van wijn weet en er meer  van wil leren, biedt de WOW’s wijnschool eenmaal per week een beginnerscursus in het Portugees en in het Engels. Hier leren de deelnemers de grondbeginselen van het wijn maken, het jargon rondom wijn en hoe je het meest haalt uit een wijnproeverij. Het doel van de cursus is dat iedereen aan het eind vol zelfvertrouwen de gewenste wijn kiest bij een slijter, wijnhuis of in een restaurant. Bij de cursus is een wijnproeverij vanzelfsprekend inbegrepen en de deelnemers ontvangen een certificaat. (Kosten cursus € 30,00 per persoon)

Cursus voor gevorderden – level 2: welkom in de wondere wereld van portwijn
De cursus portwijn voor gevorderden is ontwikkeld voor alle wijnliefhebbers die meer willen leren over portwijn en al beschikken over een basiskennis van wijnen. Er wordt niet alleen uitgelegd wat de oorsprong van portwijn is, maar ook wat deze zo bijzonder en anders maakt ten opzichte van andere wijnen. Aan de hand van een vijftal proeverijen leren de deelnemers de verschillende soorten portwijn kennen en worden enkele mythes rondom deze edele drank ontkracht. De cursus vindt meerdere malen per week plaats en vraagt om enige voorkennis van wijn. (Kosten cursus € 35,00 per persoon)

Cursus voor gevorderden – level 2: Portugese wijngebieden
De Douro-vallei is één van de oudste wijnbouwgebieden ter wereld en één van de bekendste wijngebieden in Portugal. In deze streek, die is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, met name portwijn geproduceerd die tot ver buiten de landsgrenzen beroemd en geliefd is. Maar ook Minho, Bairrada of de Alentejo zijn belangrijke Portugese wijngebieden, waarover de deelnemers tijdens deze wijncursus meer te weten zullen komen. Het doel is om de bijzondere kenmerken van de afzonderlijke regio’s en hun invloed op het karakter van hun wijnen te laten zien en meer te leren over de belangrijkste druivensoorten. Met de opgedane kennis zullen de deelnemers zonder probleem de vijf proefwijnen aan de verschillende regio’s van herkomst kunnen toekennen. (Kosten cursus € 35,00 per persoon)

Voor deze drie cursus geldt een minimumleeftijd van 18 jaar en ontvangen de deelnemers bij afsluiting een certificaat.

Meer zomerse WOW-activiteiten: thematische proeverijen en wijn-spijs workshops
De thematische proeverijen van World of Wine worden geleid door vooraanstaande specialisten op hun specifieke gebied, zoals producenten, wijnmakers en andere vertegenwoordigers van de wijnindustrie. De proeverijen gaan dieper in op verschillende thema’s en bieden deelnemers de gelegenheid exclusieve wijnen te proeven en de kennis over wijn uit te breiden. Verder starten er binnenkort twee workshops wijn-spijs workshops van start gaan, die elk een uur zullen duren en regelmatig zullen worden aangeboden. Terwijl de ene zich toespitst op de combinatie wijn-spijs, zal de andere zich richten wijn en chocolade. Bij deze laatste worden vijf verschillende wijnen geproefd samen met “Vinte Vinte”-chocolaatjes van de eigen chocoladefabriek. In de loop van het jaar zullen in de wijnschool van World of Wine nog meer workshops en cursussen aangeboden, onder meer ontwikkeld in samenwerking met andere internationaal erkende wijnscholen.

En aan het einde van iedere informatieve en inspirerende workshop kunnen de deelnemers hun verworven wijnkennis meteen testen in het in-house restaurant “T&C” samen met overheerlijke gerechten uit de traditionele Portugese keuken.

Sinds kort beschikt World of Wine ook over een eigen Corona testcentrum, waar bezoekers binnen vier uur hun PCR-testresultaat (150 euro) of binnen twee uur hun antigeentestresultaat (25 euro) krijgen.


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl