Champagne | Chaudron Grains de 2011 Vintage

Winebusiness.nl besteedde eerder aandacht aan de online winesales in Nederland en zoomt zo nu en dan in op specials uit die online verkoop. In de aanloop van Oudejaar aandacht voor Champagne Chaudron. Online aanbieder de Wijnbeurs heeft de Millésime 2011 in het portfolio. De familie Chaudron boert sinds 1820 en produceert champagnes van zeer hoge kwaliteit. De wijngaarden liggen in de Montagne de Reims, in het dorp Verzenay. Chaudron is nog steeds een familiebedrijf. Luc Chaudron, de huidige vigneron, bezit 15 hectare wijngaard met vooral premier cru status. Premier Cru staat niet op het label van de Chaudron 2011, maar deze status wordt verzekerd door de Wijnbeurs.

Chaudron maakt een hele reeks champagnes, de Wijnbeurs voert alleen de millésime 2011. Chaudron maakt – zoals te doen gebruikelijk – alleen millesimé’s in de beste jaren. 2011 is van 50% chardonnay en 50% pinot noir en mag er wezen: toast, mineraliteit, diepte en lengte. Een hele mooie champagne. Met maar 6 gram dosage is 2011 een Extra Brut. De Chaudron Extra Brut Grains de 2011 Vintage, want dat is de volledige naam, is heel vol van smaak en absoluut niet te zuur, wat je nog weleens kunt hebben bij te droge champagnes.

Deze 2011 blijft op dronk tot 2030. Chaudron staat bij de Wijnbeurs voor € 37,29 en dat is niet zoveel meer als een non-vintage van bekende huizen. Regelmatig staat Chaudron in de aanbieding. Heerlijk.

Chaudron Wijnbeurs


Rubriek(en):
Champagne
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl