Vinify.nl | Esk Valley

Er is weer een nieuwe loot aan de premium Nederlandse wine-web-sales-stam: Vinify Achter Vinify zit LFE. LFE is al ruim 50 jaar actief in de wijnwereld en één van de grootste importeurs van Nederland. Al jaren voert LFE een exclusief assortiment wijnen voor de horeca en wijnspeciaalzaken. Een deel van dat assortiment wordt nu ook via Vinify aangeboden: een selectie van zo’n 200 prachtige wijnen van ruim 30 wijnhuizen uit zowel oude als nieuwe wereld. Allemaal bekende en beminde pareltjes zoals Bellingham, Black Stallion, Casa Silva, Domaine Gayda, Heidsieck & Co en Esk Valley. En Esk Valley zetten we vandaag in het zonnetje.

Esk Valley ligt bij Bay View, ten noorden van Hawke’s Bay. Het is één van de meest toonaangevende wijnbedrijven van Nieuw-Zeeland. Tijdens de jaren ‘30 van de vorige eeuw was Esk Valley al een succesvol wijnbedrijf. 20 jaar geleden, tijdens een mindere periode, werd de winery overgenomen door Villa Maria.  Esk Valley is een bijzonder boutique wijnhuis dat met oog voor detail wijnen produceert van hoge kwaliteit.

Wijnmaker Gordon Russell, hij werkt al bijna dertig jaar voor Esk Valley, is één van Nieuw-Zeelands meest befaamde wijnmakers. Gordon Russell is een no-nonsense-man die niet van smalltalk houdt en zo gaat hij ook om met wijnmaken; hij gelooft dat structuur in een wijn even belangrijk is als een mooie geur en elegantie.

Hij geeft zijn wijnen structuur door kleinschalig te werken – Esk Valley maakt minder dan 1 miljoen flessen per jaar – en zoveel mogelijk met de hand te doen, ook het plukken van de druiven op de steile terrassen. Dat levert mooie wijnen op met elegantie en diepgang.

De wijnen

Esk Valley Chardonnay : een heerlijk fris glas met tropisch fruit en mooie zuren. Kurt Russell houdt niet van boterbabbelaars chardonnay.

Esk Valley sauvignon blanc : knisperfris knalt deze stuivende sauvignon blanc het glas uit.

Pinot Noir : Dit is wat je verwacht van een pinot noir; barstensvol fruit met een zachte structuur. Een perfecte Nieuw Zeelandse pinot noir. Is het al 17 uur?

MMC : Deze komt van Gimblett Gravels, een enorm perceel met wijngaarden in het Noorder eiland waar meerdere producenten zetelen. Het is een warm micro-klimaat, wat mooie wijnen oplevert van Bordeaux rassen als merlot, malbec en cabaernet sauvignon.  Aanlokkelijke lichtzoete aroma’s van pruimen en kersen, kruidig met een tikkie barrique. Veel structuur en rijp met bramen, pruimen, zwarte bessen en kersen.

Winemakers Reserve Chardonnay : als je het niet zou weten zou je deze chardonnay als een top Bourgogne zien met zijn mineraliteit en verdieping. Een kanjer van een chardonnay.

Winemakers reserve MMC : Een Bordeaux-blend van merlot, malbec en cabernet sauvignon die kan ouderen. Donker fruit en specerijen, en een intense smaak. Iets bij eten!

Esk Valley The Terraces : een wijn in de categorie ‘now we are talking’. Hawkes Bay op zijn best! Een prachtige field blend – een wijngaard waarin meerdere druivenrassen staan –  met donker fruit, stevig en kruidig. Iets bij eten!

ChvZ

 

Esk Valley richt zich op wijnspeciaalzaken, de betere horeca en via Vinify op de consument. Het bedrijf is volledig onafhankelijk. De winery maakt een brede range van witte en rode wijnen en heeft wijngaarden in Hawkes Bay, Gimblett Gravels en Marlborough. De prijzen liggen, afhankelijk van de ranges, tussen de twaalf en vijfentwintig Euro met een uitschieter naar vijfennegentig Euro (voor de Terraces).

 

Vinify Esk Valley

 


Rubriek(en):
Archief
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl