Beendroge wijnen | Sancerre van Domaine du Pré Selemé

Januari is een maand van beendroge wijnen. Nomen est omen in dry januari. Voor deze beendroge wijn gaan we naar de Loire. De Loire is niet vaak nummer een in Frankrijk, maar staat toch zijn mannetje in het Franse wijnlandschap. De Loire is de derde AOC-wijnproducent van Frankrijk, na Bordeaux en Rhône, en de grootste als het gaat om de productie van witte en mousserende wijn, Champagne buiten beschouwing gelaten. Het is de tweede producent van rosé, uiteraard na de Provence.

Maar over witte wijn weten ze veel in de Loire. Een van de beroemdste appellations komt uit de Loire: Sancerre. En over Sancerre hebben we het vandaag, en met name de Sancerre van Domaine du Pré Selemé.

Biologisch

Het Domaine du Pré Semelé ligt in het kleine plaatsje Maimbray, 5 km ten noorden van Sancerre. De wijngaard is al 4 generaties in de familie en de 2 broers Julien en Clément Raimbault vinden het ook heel belangrijk dat dit zo blijft. Zij bewerken hun 14 ha wijngaard met respect voor het terroir en de natuur. Er wordt zoveel mogelijk biologisch gewerkt op de kalk/leistenen ondergrond.

Green harvest

De groene trossen druiven worden in het groeiseizoen gedeeltelijk weggeknipt. Dit zorgt voor een lagere opbrengst en druiven met een intens karakter. Tijdens de oogst worden de druiven ‘s morgens vroeg geplukt om zoveel mogelijk frisheid te behouden. Daarna worden ze onmiddellijk geperst. Vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten bij 16-18 °C en duurt tussen de 10 en 15 dagen.

The proof of the pudding

Is in the eating! Het resultaat van de zorgvuldige wijnbereiding is een verfijnde wijn met een frisse aanzet. In de neus zeer aangename aroma’s van mineraliteit, citrus en grapefruit. De smaak is fris en levendig met een mooie finesse in afdronk.

Drink deze wijn niet te koud, een half uurtje voor consumptie uit de ijskast halen.

De Monnik Dranken is de trotse importeur. Voor verkoopadressen even een mailtje naar info@monnik-dranken.nl 

Heerlijk, beendroog en loepzuiver!

 

ChvZ


Rubriek(en):
Geen categorie
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl