ALLE BERICHTEN IN DE RUBRIEK: Archief

De riddle van Ruinart

De riddle van Ruinart ‘I visited Ruinart as a tourist, I was studying agronomy. Then I got fascinated and started

Chillen met Chakana

Chillen met Chakana Robert Parker, een zelfverklaard Argentijnse-wijnen-en-Chakana adept, zei over dit huis in 2010: ‘Chakana fashions reds and whites

Gezonde vraagtekens

Gezonde vraagtekens Door Peter Klosse Iedereen vindt gezondheid belangrijk, maar wat moet je doen om gezond te blijven? Zeker als

Anfors aan de haven

Anfors aan de haven ‘Een beetje eng was het wel’, aldus Marcel van Twist van Anfors. Voor wie het nog

France bio

Frankrijk op z’n groenst ‘Het kost 30 tot 40 procent meer om biologisch of biologisch-dynamisch te werken’. Deze opmerking van

Champagne: salons 2012

Klein is fijn in de Champagne Champagneschrijver Michael Edwards bezocht met winebusiness.wpprovider.nl/ de jaarlijkse champagnetastings, de zgn. Salons, en vindt

Jean Arnaud

Jean Arnaud: nu onbetwist down under specialist   Op de druk bezette proefmaandag begin van deze week organiseerde Jean Arnaud

Champagne 2011

2011 Champagne Harvest   Door Michael Edwards   In more than 20 years of closely observing harvest conditions in Champagne,

Bordeaux 2011

Bordeaux 2011: een impressie   ‘It is the toughest tasting one can imagine’, verzucht Jean-Jacques Bonnie van Chateau Malartic Lagraviere.

Slovenië

Sloveense wijnen in de lage landen   Op maandag 16 april 2012 komen 18 wijnproducenten met 80 wijnen van verschillende

Rioja rules

Rioja rules   Door Frank Smulders MW   Na een voor mij wat langere periode van afwezigheid was ik de

Bertani

Italiaanse week: Bertani Met de wijnvakdag nog in de benen spoeden we ons in deze Italiaanse week naar het vernieuwde

Eten als beleving

Eten als beleving Door Frank Smulders MW We leven in een maatschappij waar de ‘beleving’ vaak belangrijker is geworden dan

Robert Parker of bio

Al die wijntrends, ach ja.. Door Frank Smulders MW In de ruim 25 jaar dat ik nu met wijn werk

Mousserend uit Kent

William & Kate geven het voorbeeld Champagneschrijver Michael Edwards neemt ons mee naar Kent waar een bijzondere mousserende wijn wordt

pinot meunier

Champagne: Lofzang op de pinot meunier Champagneschrijver Michael Edwards neemt u mee voor een ontdekkingstocht naar de pinot meunier. Wist

Wachenheim

Schloss Wachenheim ‘Onze exportdirecteur is helaas ziek geworden, maar wij zullen de honneurs waarnemen’, zeggen de dames die ons verwelkomen.

Ruinart

Dom Ruinart: een vintage extraordinaire   ‘Belt u me aub als u een vintage Dom Ruinart 1959 of een Dom

Anselmann

Weingut Anselmann In één van de boeken van Baantjer’s De Cock, met c o c k,  speelt de ‘hampelmann’ een

JP Gandon Lanson

Lanson:  een eerbiedwaardig huis ‘Het is inderdaad wel zo dat we sinds de overname in 2007 door de Boizel Chanoine

Chianti Rufina

Chianti Rufina: een kleine topper in Toscane Voor de vijfde keer organiseerde het Consorzio Chianti Rufina een sneak preview van

Verlinden

Wijn Verlinden   Soms kom je iemand in de wijnwereld tegen die je al heel lang kent. Gijs van Bilsen

Pardevalles

Pardevalles en de vergeten albarín   door Hubrecht Duijker   Een van Spanje’s jongere herkomstbenamingen is Tierra de León. Deze

Brusset

Domaine Brusset   ‘We doen het steeds vaker, dit soort kleine proeverijen met de producent erbij. Vandaag hebben we Laurant

END OF PAGE