De riddle van Ruinart
De riddle van Ruinart ‘I visited Ruinart as a tourist, I was studying agronomy. Then I got fascinated and started
De riddle van Ruinart ‘I visited Ruinart as a tourist, I was studying agronomy. Then I got fascinated and started
Chillen met Chakana Robert Parker, een zelfverklaard Argentijnse-wijnen-en-Chakana adept, zei over dit huis in 2010: ‘Chakana fashions reds and whites
Gezonde vraagtekens Door Peter Klosse Iedereen vindt gezondheid belangrijk, maar wat moet je doen om gezond te blijven? Zeker als
Anfors aan de haven ‘Een beetje eng was het wel’, aldus Marcel van Twist van Anfors. Voor wie het nog
Frankrijk op z’n groenst ‘Het kost 30 tot 40 procent meer om biologisch of biologisch-dynamisch te werken’. Deze opmerking van
Klein is fijn in de Champagne Champagneschrijver Michael Edwards bezocht met winebusiness.wpprovider.nl/ de jaarlijkse champagnetastings, de zgn. Salons, en vindt
Jean Arnaud: nu onbetwist down under specialist Op de druk bezette proefmaandag begin van deze week organiseerde Jean Arnaud
2011 Champagne Harvest Door Michael Edwards In more than 20 years of closely observing harvest conditions in Champagne,
Bordeaux 2011: een impressie ‘It is the toughest tasting one can imagine’, verzucht Jean-Jacques Bonnie van Chateau Malartic Lagraviere.
Sloveense wijnen in de lage landen Op maandag 16 april 2012 komen 18 wijnproducenten met 80 wijnen van verschillende
Rioja rules Door Frank Smulders MW Na een voor mij wat langere periode van afwezigheid was ik de
Italiaanse week: Bertani Met de wijnvakdag nog in de benen spoeden we ons in deze Italiaanse week naar het vernieuwde
Eten als beleving Door Frank Smulders MW We leven in een maatschappij waar de ‘beleving’ vaak belangrijker is geworden dan
Al die wijntrends, ach ja.. Door Frank Smulders MW In de ruim 25 jaar dat ik nu met wijn werk
William & Kate geven het voorbeeld Champagneschrijver Michael Edwards neemt ons mee naar Kent waar een bijzondere mousserende wijn wordt
Champagne: Lofzang op de pinot meunier Champagneschrijver Michael Edwards neemt u mee voor een ontdekkingstocht naar de pinot meunier. Wist
Schloss Wachenheim ‘Onze exportdirecteur is helaas ziek geworden, maar wij zullen de honneurs waarnemen’, zeggen de dames die ons verwelkomen.
Dom Ruinart: een vintage extraordinaire ‘Belt u me aub als u een vintage Dom Ruinart 1959 of een Dom
Weingut Anselmann In één van de boeken van Baantjer’s De Cock, met c o c k, speelt de ‘hampelmann’ een
Lanson: een eerbiedwaardig huis ‘Het is inderdaad wel zo dat we sinds de overname in 2007 door de Boizel Chanoine
Chianti Rufina: een kleine topper in Toscane Voor de vijfde keer organiseerde het Consorzio Chianti Rufina een sneak preview van
Wijn Verlinden Soms kom je iemand in de wijnwereld tegen die je al heel lang kent. Gijs van Bilsen
Pardevalles en de vergeten albarín door Hubrecht Duijker Een van Spanje’s jongere herkomstbenamingen is Tierra de León. Deze
Domaine Brusset ‘We doen het steeds vaker, dit soort kleine proeverijen met de producent erbij. Vandaag hebben we Laurant