Alle berichten in de rubriek: Archief

Bio kritiek

Bio kritiek   Door Frank Smulders MW   Biologische wijnen zijn ‘IN’, en dat doet het ergste vrezen.  Want als iets ..

15 jaar geleden

Hospice de Beaune 2010

Top cru’s Bourgogne ‘outstanding’ Champagne schrijver Michael  Edwards bezocht eind november het Hospice de Beaune. ..

15 jaar geleden

Alary

Domaine Alary: hout, hoezo hout? Door Charlotte van Zummeren Rode wijn en houtgebruik gaan volgens sommigen hand in hand. Een Amerikaanse ..

15 jaar geleden

millesime 2009

Millesime 2009 door Charlotte van Zummeren Het juichen over dit jaar is nog niet voorbij, vooral Bordeaux krijgt van de experts ..

15 jaar geleden

Alentejo

De nieuwe wereld van Portugal: Alentejo Alentejo is heet, heet, heet!! Zo adverteert de regio-organisatie en zo  leggen de wijnboeren ..

15 jaar geleden

Okhuysen

Okhuysen: de geschiedenis en de proeverij Al in 1862 voerde een zekere heer genaamd F. Okhuysen een wijnhandel op de Bakenessergracht ..

15 jaar geleden

taste the waste

‘Taste the waste’ Door Peter Klosse Ik voorspel je dat na jaren aandacht voor ‘zuinig zijn met energie’ de focus ..

15 jaar geleden

professor

Attilio Scienza: spanning in het glas Professionaliteit ten top straalt de zaal op de eerste verdieping van de PTA is uit. Per persoon ..

15 jaar geleden

Fendant

Fendant uit Wallis De bladeren vallen en het landschap kleurt prachtig in bruine en rode herfsttinten. Dit is ook bij uitstek ..

15 jaar geleden

fair trade

Beste fair trade wijnen Stichting Max Havelaar en wijnportal By the Grape organiseerden maandag 4 oktober de tweede editie van de verkiezing ..

15 jaar geleden

500%

Proeven zonder grenzen Bedrijven worden steeds creatiever bij het bedenken van namen voor proeverijen, ergens moet een tasting ..

15 jaar geleden

lanson 250

Lanson 250 jaar jong Chateau Versailles is 30 september het bruisende middelpunt van de 250e verjaardag van Lanson champagne. ..

15 jaar geleden

DC4

Spirits of the world Marijn Smit doet verslag van de spirits lessen van Godfrey Spence, Unit 4 van de Diploma Course. Het schooljaar ..

15 jaar geleden

groen vinites

Groen, groener, groenst Een actueel initiatief van Vinites, een proeverij met uitsluitend producten die natuurvriendelijk, biologisch, ..

15 jaar geleden

madeira

Madeira, my dear? door Charlotte van Zummeren Voor de oudere generatie is een glaasje Madeira onlosmakelijk verbonden met het lied ..

15 jaar geleden

3e dinsdag

Prinsjesdag 2010: bezuinigen op wijn? Het demissionaire kabinet heeft voor 3,2 miljard euro aan bezuinigingsmaatregelen genomen. ..

15 jaar geleden

fourcroy 2

200 jaar Chili Chili con carne is bonen en vlees met pit. Dit gerecht dankt zijn naam aan de pepers en niet aan het land Chili, ..

15 jaar geleden

Roth

Drie Michelin sterren? De spanning stijgt. In het najaar komt de Michelin gids weer uit en naar verluidt gaat de gids dit jaar ..

15 jaar geleden

Savoie

Savoie: Ook wijn Door Charlotte van Zummeren De naam van Savoie komt naar voren in velerlei  producten en geschiedenissen. Om te beginnen ..

15 jaar geleden

reisten

Pinot blanc uit Tjechië De vinologenopleiding wijdde enige jaren geleden enkele alinea’s aan wijnen uit Tjechië en Slowakije. ..

15 jaar geleden

buttler

Grof Buttler heeft veelbesproken eigenaar door Charlotte van Zummeren Laszlo Bukolyi uit Hongarije is een ‘born again’ vigneron. ..

15 jaar geleden

CH mondial

Mondial du Pinot Noir Door Charlotte van Zummeren In Sierre, Valais, vond afgelopen weekend de 13e Mondial de Pinot Noir plaats. ..

15 jaar geleden

catwalk

Sheila de Vries omarmt Bergerac op de catwalk Door Charlotte van Zummeren Sheila de Vries is een modeontwerpster en niet zomaar ..

15 jaar geleden

blauwe meisje

Piloten schijnen met elkaar te praten over ‘het blauwe meisje’. Dan hebben ze het over het vrije en blije gevoel wat ze hebben ..

15 jaar geleden

Eind van de pagina

Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl